nedeľa 6. januára 2013

Kabusé Daitsuin 2012

Tento čaj pochádza z malej dedinky Ohira, ktorá sa nachádza v prefektúre Shizuoka. Malá dedinka, na konci ktorej nájdete len slepú cestu, ktorá končí v horách. Miesto kde sa zastavil rýchly zhon a kde ľudia žijú úzko spätý s prírodou a čajom. Dedinu z oboch strán objímajú hory, a na úpätí týchto hôr sa pestuje čaj. Čo viac si priať ? :) Susedná dedina, cez ktorú vedie cesta do dediny Ohira nesie názov Kouchi.



Lístky Kabusé majú príjemnú nasládlu vôňu. Čaj je zložený z pekne spracovaných, dlhých, lesklých, tmavozelených lístkov. Zvolil som prípravu v shiboridashi, použitím 5g čaju pri 55-60 °C. Prvý nálev sa lúhoval netradične 3 minútky, druhý 2 minúty a tretí okolo minútky. Z tohto čaju som pripravil aj 4. nálev, ktorý mal príjemnú, jemnú, nasládlu a riasovitú chuť. Prvý nálev bol fakt brutálny, hutný, zakalenejší, silnejšej žlto-zelenej farby, vegetálnej (mladá kukurička a hrášok), riasovitej, sladkasto-slanej chuti s dlhotrvajúcou mľaskajúcou dochuťou ! Vôbec nebol nepríjemný, skôr naopak. Tomuto ja hovorím ČAJ s veľkým Č. Druhý a tretí nálev postupne slabnúce, veľmi komplexné, čírejšie a stále s dlhou slano-sladkou dochuťou.


Výborný čaj, ktorý ma pekne nakopol a zlepšil náladu :) Aktuálne ho nájdete na stránke pu-erh.sk, kde si môžete vybrať buď vzorku, alebo celých 30g tohto parádneho čaju v originálnom japonskom obale. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára