streda, 14. novembra 2012

Hojicha BIO 2011

Hojicha je vynikajúce odreagovanie od klasických zelených japonských čajov. Konkrétne túto, ktorú predstavím v tomto príspevku som si zakúpil z e-shopu nomad.sk. Pochádza z oblasti Kagoshima a je v BIO kvalite. Vieme, že pod názvom Hojicha sa skrýva "pražený zelený čaj", ktorý môžeme pripraviť buď jemným opražením čaju Bancha, Sencha, alebo Kukicha. Konkrétne táto Hojicha vznikla pražením čaju Kukicha a je vynikajúca ! 

Hojicha pripravená jemným opražením čaju Kukicha (Twig tea).


Pripravoval som ju pri cca 80 stupňoch v pomere 5g na cca 250 ml. Dobu lúhovania som zvolil podobnú ako pri zelených japonských čajoch. Pripravil som 3 lahodné nálevy tmavo-medovej farby s príjemne krémovou, jemne praženou, orieškovo-karamelovou chuťou. Úžasný čaj na chladné rána - príjemne zahreje, ale aj na večerné popíjanie. 

Prvý nálev tmavo-medovej farby príjemnej vône a chuti.

Pokiaľ obľubujete japonské čaje, čaj Hojicha určite vyskúšajte :).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára