Ako prvý z japonských čajov Vám predstavím Senchu Shizuoka. Tento čajík pochádza z plantáží z prefektúry Shizuoka. Aj napriek tomu, že sa cenovo jedná o bežnú Senchu vhodnú na každodenné popíjanie, určite jej chuť ocenia aj náročnejší čajíčkari.
Po
otvorení čajového obalu, začína čaj krásne rozvoniavať po okolí a
prinúti všetkých, ktorí si privoňajú slintať. Krásne sladkastá aróma po
čerstvo pokosenej tráve sa po vložení čaju do rozohriatej konvičky ešte
zintenzívňuje.
Hrubšie spracovaný list, ktorý patrí tomuto čaju. |
Túto Senchu pripravujem v pomere 5g na 250 ml konvičku a lúhujem 1. nálev 1 min., 2. nálev 25 sec. a 3. nálev 1,5 minútky. Nálev je žlto-zelenkavej farby, ktorý krásne voní po zrelom hrozne. Chuť je príjemná, vegetálna, jemne riasovitá, sladkastá vôbec nie horká ! Pri japonských čajoch je dôležité dodržať čas lúhovania jednotlivých nálevov, pretože pri príliš horúcej vode je čaj horkastý a viac riasovitý. Ideálna teplota pri príprave je 75 stupňov.
Konvička Tokoname menšieho objemu, vhodná na prípravu čaju Sencha. |
Sladkastá perla padajúca do sviežeho oceánu. |
Čaj pijeme z tradičných japonských misiek |
Celkovo hodnotím tento čaj ako jeden z tých lepších.
Musím sa priznať, že tohto čaju som už celkovo spotreboval niečo cez
150g a stále mi chutí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára