streda 14. novembra 2012

Sencha Shizuoka 2012

Ako prvý z japonských čajov Vám predstavím Senchu Shizuoka. Tento čajík pochádza z plantáží z prefektúry Shizuoka. Aj napriek tomu, že sa cenovo jedná o bežnú Senchu vhodnú na každodenné popíjanie, určite jej chuť ocenia aj náročnejší čajíčkari. 



Po otvorení čajového obalu, začína čaj krásne rozvoniavať po okolí a prinúti všetkých, ktorí si privoňajú slintať. Krásne sladkastá aróma po čerstvo pokosenej tráve sa po vložení čaju do rozohriatej konvičky ešte zintenzívňuje. 



Hrubšie spracovaný list, ktorý patrí tomuto čaju.

Túto Senchu pripravujem v pomere 5g na 250 ml konvičku a lúhujem 1. nálev 1 min., 2. nálev 25 sec. a 3. nálev 1,5 minútky. Nálev je žlto-zelenkavej farby, ktorý krásne voní po zrelom hrozne. Chuť je príjemná, vegetálna, jemne riasovitá, sladkastá vôbec nie horká ! Pri japonských čajoch je dôležité dodržať čas lúhovania jednotlivých nálevov, pretože pri príliš horúcej vode je čaj horkastý a viac riasovitý. Ideálna teplota pri príprave je 75 stupňov. 

 
Konvička Tokoname menšieho objemu, vhodná na prípravu čaju Sencha.
Sladkastá perla padajúca do sviežeho oceánu.
Čaj pijeme z tradičných japonských misiek
Celkovo hodnotím tento čaj ako jeden z tých lepších. Musím sa priznať, že tohto čaju som už celkovo spotreboval niečo cez 150g a stále mi chutí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára